Organisatie & Trainers

Organisatie

Initiatiefnemer en organisatie is zelfstandig projectmanager Willemien van Putten. Willemien kent de ondernemerscultuur in Flevoland en heeft gezien dat veel familiebedrijven juist bij overname op zoek zijn naar informatie. Daarom heeft zij Erik Wierstra en Marco Rodenburg, beiden Saxion Hogeschool, gevraagd om samen de masterclass “Opvolging in familiebedrijven” inhoud te geven. Saxion Hogeschool heeft inmiddels veel ervaring met een vergelijkbaar programma voor bedrijfsopvolgers in de provincie  Overijssel. 

De provincie onderkent hoe belangrijk familiebedrijven zijn voor de economie van Flevoland. Provincie Flevoland wil meer kennis over familiebedrijven opbouwen en heeft de masterclass “Opvolging in familiebedrijven” als pilot mede mogelijk gemaakt door een subsidie.

Trainers

Erik Wierstra
(lector Business Creation bij Saxion Hogeschool)

Erik Wierstra

Erik is ruim tien jaar actief in het HBO met veel aandacht aan het voorbereiden van jonge professionals op het overnemen van het familiebedrijf. Door het werken met de potentieel opvolgers van familiebedrijven heeft hij veel ervaring in het MKB.  Hij is voorstander van een meer strategische benadering van een overnameproces. Als achtergrond heeft hij econometrie gestudeerd en heeft ervaring in een wetenschappelijke en commerciële werkomgeving.

 


Marco Rodenburg
(zelfstandig coach familiebedrijven en docent Saxion Hogeschool)

Marco Rodenburg

Marco is een ervaren ondernemerscoach met als specialisatie het coachen van beoogde opvolgers in het familiebedrijf. Daarnaast is hij verbonden aan Saxion als docent Ondernemerschap en Strategie in de minor ‘Bedrijfsopvolging bij Familiebedrijven’. Marco, werkzaam geweest in het bedrijf van zijn ouders, begrijpt de dynamiek van ondernemen en van opvolging in het familiebedrijf.

 


Willemien van Putten (zelfstandig projectmanager en werkzaam bij Horizon Flevoland)

Willemien is een betrokken ondernemer in Flevoland en werkt vanuit A.W. van Putten Projectmanagement al ruim 20 jaar voor het MKB in Flevoland. Zij heeft in de praktijk gezien hoe belangrijk het is om binnen familiebedrijven vroegtijdig na te denken over opvolging. Tijd te nemen voor de wensen van de overdrager, maar vooral de potentieel opvolger te ondersteunen in de keuzes waar hij of zij voor komt te staan.  En hoe belangrijk het is een passende groeistrategie uit te werken. 

Ter voorbereiding van het programma heeft zij het postmasterprogramma “Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven” afgerond bij Tilburg University in 2019.